8 Ekim 2009 Perşembe

insanca yaşamak...

bugünlerde yasal olan her şey , kapitalist sisteme ayak uydurmak demek . yaşam hakkını , eğitim hakkını , kişisel hakların hepsini kullanabilmem için bunlara ayak uydurmak zorunda kalıyor insan . bize yasa olarak yutturuyorlar bazı kapitalist çıkarcı kurallarını .
daha ne kadar dayanabiliriz ? bu ülkede kitap okumak , gazete okumak , düşünmek , sorgulamak , hakkını aramak , doğruyu söylemek , çıkar peşinde koşmamak , amerika gibi kapitalist ülkelerin şaklabanı olmamak , ırak'ta lübnan'da , afganistan'da ve diğer savaş ülkelerinde hiç suçu olmayan insanları ve tabiki çocukları düşünmek yasak ve yadırganır bir şey artık .
sosyalist bir ülkede devrimci insanlar onurla bitirilmesi gereken en ağır görevin ''hayat'' olduğunu bilirler . bu nedenle çıkar için onurunu ayaklar altına almaz . geçici mevkiler için yalakalık yapmaz , insanları aldatmazlar .
ve onlar , düşünmenin , hayatı sorgulamanın , hakkını aramanın insancıl bir görev olduğunu bildikleri için böyle bir yaşam uğruna uğraşırlar .
bir yerde duymuştum : ''kapitalizm , insanın insanı sömürmesidir''... sosyalizm ise bunun ortadan kaldırılmasıdır .


''karanlık ışık balığı''

Hiç yorum yok:

birleşin...

çıktı bir gün bir aydın sakalları arasında saklanmış ağzıyla konuştu işçilerle anlattı gerçeği dedi ben memnunum hâlimden ama üzüyor beni s...