4 Kasım 2009 Çarşamba

mammoth (2009)...



gael garcia bernal bu filmde oyunculuk yeteneğini çok fazla ortaya dökmese de içinde bulunduğu lüks yaşam koşullarına rağmen hayattaki diğer önemli şeylerin de farkında olan birisi olarak rol üstlenmiş gibi . zaten filmde keskin bir şekilde ön planda olan bir oyuncu yok . çok da seyirciyi kendine bağlayan etkili bir film olduğunu da söyleyemeyiz . bernal sevenler için çok da ilgi çekici bir film sayılmaz . filmde daha çok ince hislerin ve özlemlerin anlatımı ağır basıyor . oyunculuktan ve yaratıcılıktan çok , bu konular üzerine yoğunlaşmış bir film . ellen bir cerrah olarak görev yapmaktadır . leo ise internet üzerinden oynanan bir oyunun ve bu oyun şirketinin kurucularından biridir . film genel olarak amerika , tayland ve filipinler arasında gidip geliyor . leo bir kontrat imzalamak üzere taylad'a gitmek zorunda kalır . tayland'a vardığında karşılaştığı durum onu psikolojik yönden epey güç durumda bırakır ama sonunda bundan çabuk kurtularak kendine gelir . leo ve ellen'in kızlarına dadılık yapan gloria da farklı bir özlem içindedir . ilk bir saat filmden sıkılabilirsiniz , ama ikinci bölümde tayland'da ve filipinler'de yaşanan çocuk dramları ilginizi çekecektir . film tayland'ta geçen zaman içinde orayı biraz tanıtıyor bizlere . bu yönden iyi . ama izlediğim bernal filmlerinin en kötüsü . bir de filmin adı mamut ama konuyla alâkası yok . tek alâka bernal'in yani leo'nun söylediği ''ya bizim soyumuz da tükenirse mamutlar gibi'' cümlesindeki benzetmesiyle başlayan sahnede . kısacası film etkili bir çocuk özlemiyle şekil kazanmış .


sunu : proleter balık





2 yorum:

k.a. dedi ki...

film, yönetmen lukas moodysson'un anlatmaktan keyif aldığı öyküleri üzerine. senin de belirttiğin gibi öykü ağırlığı taşıyor hatta yapı itibarıyla gael garcia bernal ve michelle williams gibi genç ve bir o kadar başarılı oyuncuların öne çıkmasına müsade etmiyor.

bu arada yazıda kullandığınız görsellerden faydalandım, haberiniz olsun :)

şişedeki balık dedi ki...

teşekkürler yorum için .. tabiki kullan filmden sahneler sonuçta :)

birleşin...

çıktı bir gün bir aydın sakalları arasında saklanmış ağzıyla konuştu işçilerle anlattı gerçeği dedi ben memnunum hâlimden ama üzüyor beni s...