28 Ağustos 2009 Cuma

trafik terörüne karşı operasyon istiyoruz...

bir başka bayramın yaklaştığı şu günlerde , her bayram olduğu gibi onlarca insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor . bu kazaları ve ölen insanları ufak birkaç ayrıntıdan oluşan haber gibi gösteren , fakat yaklaşık iki yıl öncesinde güneydoğu'da ölen askerlerin hemen ardından gündemi jet hızıyla değiştiren ve operasyon tamtamları çalan sahte basın kuklaları , barutla beslendiklerini bir kez daha kanıtlamışlardı . hükümet ve basın aynı dönemde bayram süresince trafik kazalarında ölen 88 kişiyi sanırız insan yerine koymuyor olacak ki ; aynı günlerde hayatını kaybeden asker cenazelerini gündeme taşıyarak , ölen 88 kişiyi bir kenara itip , toplumdaki milliyetçilik hastalığını daha da onulmaz duruma sokmayı başarmıştı . ama bu savaş ve operasyon hazırlığının sadece kürt sorununa yönelik olmadığı ; dahası yıllardır hesapları yapılan ortadoğu'ya ilişkin emperyal hedeflerin bir parçası olduğunu çok iyi bilinmektedir . yıllardır gizli planları yapılan asıl amaçlara yönelik operasyon isteğiyle yanıp tutuşan savaş ağaları , dolarları ve euroları için deri çantalarını hazırlamışlardı .

o dönemde bayramın hemen birkaç gün sonrasında oynanacak bir de futbol maçı vardı tabi . yunanistan'dan gelen açıklamalar sonrası , türkiye ordusu ve körüklenmeye hazır ''vatanseverler'' iyice ateşlenip , dört gözle bu maçı beklemeye başlamışlardı . ilginçtir ki , bu maç esnasında televizyon ekranları koca türk ordusunu yardıma muhtaç bir durumda gösterip , ''mehmetçikler'' için yardım kampanyaları düzenliyorlardı . hatta cep telefonunuzun mesaj bölümüne girerek yazıp gönderdiğiniz bir sms ile birlikte size , ''ırmağının akışına ölürüm türkiyem'' melodisi de içinizdeki şiddeti canlı tutmak için hediye ediliyordu . anlaşılıyor ki , devlet artık insanlarına sağlıklı hiçbir hizmet sunamıyor ve onları dağlarla , ırmaklarla yani doğanın güzellikleriyle uyutmaya çalışıyor .

yine yakın dönemde bayramlardaki trafik terörüyle ve ''kürt açılımı'' ile oluşan tepkilerin , bir iç ya da dış operasyona dönüşmesiyle oluşacak sorunlar tehlikeli şekilde karşımızda duruyor . insanlar tüm dünyanın güzel olduğunu , herkese ait olduğunu anlamalı artık . tüm dünya bizim , paylaşalım demeyi ne zaman başaracak bu insanlar ?


''proleter balık''

Hiç yorum yok:

birleşin...

çıktı bir gün bir aydın sakalları arasında saklanmış ağzıyla konuştu işçilerle anlattı gerçeği dedi ben memnunum hâlimden ama üzüyor beni s...