30 Mayıs 2009 Cumartesi

koyunlar...

bir zamanlar ucu bucağı belli olmayan bir ormanın yanındaki çayırlıkta bir çoban , köpekleri ve bir koyun sürüsü ile yaşamını sürdürüyormuş. çayırdaki otlar sürünün rahatını sağlayabilecek ölçüde yeterliymiş fakat onlar yine de mutlu değillermiş . çobanlarından çok şikayet ederlermiş .çünkü sabahtan akşama kadar uyur , arada bir kalkar köpeklerine bağırır , kavalını üfler ve sonra yine uyumaya devam edermiş . acıktığı zamana isekoyunları sağıp sütünü içer , içemediği sütü satar ; istediğinde de kuzulardan birini keserek kendisine ziyafet çekermiş .koyunlar bu duruma karşı koymaya cesaret etmezlermiş , çünkü o çobanın onları kesip yemese de , eninde sonunda bir kasaba vereceğini bilip ; bunu dünyanın düzeni kabul ederek susarlamış . arada bir karşı koymaya çalışanlar olursa , köpeklerini üstlerine salıp yakalar ve midesine indirirmiş . bitişik ormandan sürüye saldırmak isteyen canavarlar akın ettiğinde bu adam kuzulardan birkaçını canavarın önüne atar , sürünün geri kalanını paşine takar ve oradan uzaklaşırmış .

yine bir kış günü kurtlar , ayılar yiyecek bulmayınca azmışlar ve çayıra akın etmişler . çoban ve koyunlar çok korkmuş . çabucak bu canavarlardan nasıl kurtulacaklarının hesabını yapmışlar .
çoban çareyi bir yerde saklanıp canını kurtarmakta bulmuş . koyunlar ise işin ciddiyetine varıp var güçleriyle onlarla savaşmayı göze almışlar . köpekler de , koyunlar elden giderse kendilerinin de aç kalacağını düşünüp gayrete gelmişler ve hep birlikte canavar kurt sürüsüne saldırmışlar . koyunların boynuzlarından ve köpeklerin havlamalarından korkan , aç , güçsüz ve sıska kurtlar çareyi kaçmakta bulmuşlar . sonra saklandığı yerden çıkan ödlek çoban , akıllanmış olan koyun sürüsünün üzerine geldiğini görünce kaçarak canını zor kurtarmış ve bir daha da ortalıkta görünmemiş . bu savaşta birkaç sıska kurdun yanısıra çok sayıda kuzu da ölmüş . bu işten en karlı çıkanlar ise köpekler olmuş . ölen kuzuları midelerine indirerek ; sizi hem kurtlardan hem de çobandan kurtardık diye hava atmaya başlamışlar koyunlara . ulumalarımız olmasaydı kurtulamazdınız hiçbiriniz diye övünmüşler , kendilerinin normal köpeklerden olmadıklarını , asıllarının kurt olduğunu koyunlara inandırmaya çalışmışlar . artık koyun bekçiliği yapmaktan sıkılan bu kurt köpekler ormanı fethetmeye karar vermişler . bunu tek başlarına yapamayacaklarını bildikleri için de sürüyü de önlerine katmayı kararlaştırmışlar .dişleri keskin ve kalabalık köpeklerden kurtulmak o kadar kolay değilmiş koyunlar için . sürünün büyük bölümü bu karara sessiz kalmış ve hep birlikte ormanın yolunu tutmuşlar . bu duruma karşı koyanlar , miskin , hain , korkak olarak nitelendirilip ; asil kurt kanı taşıyan köpeklerle bir arada yaşamaya layık görülmedikleri için parçalanıp iştahla yenmişler .

ormana varan köpekler ve sürü kısa zamanda ayılar , kurtlar , çakallar tarafından perişan edilmiş , köpeklerin havlamaları durmuş , sürü teker teker yerlere yığılmış . canvarlar ise talan ettikleri sürüyü terkedip gitmişler . sefere hasta oldukları için katılamayan birkaç koyun , bir mağarada oturup olanları izliyorlarmış . iki koç mağaradan çıkıp yerde can çekişen iki köpeği boynuzlarıyla vurup uçurumdan aşağa atıp tekrar mağaraya dönmüşler . ve mağarada olan kuzulara şöyle demişler :

''bu dünyada çobansız da köpeksiz de yaşanabilir . bunu anlamak için her defasında çok sayıda kanlı kurban verirsek neslimiz kurur .bu yüzden gözünüzü iyi açın ve başınıza ayılar , kurtlar , çakallar musallat olursa onları defetmeye bakın''...


''mavi cerrah balığı''

Hiç yorum yok:

birleşin...

çıktı bir gün bir aydın sakalları arasında saklanmış ağzıyla konuştu işçilerle anlattı gerçeği dedi ben memnunum hâlimden ama üzüyor beni s...