21 Mayıs 2009 Perşembe

kur - ye...

yapılan son araştırmalara göre , dünyanın en önemli mesleklerinden biri seçilen ''kur-ye''cilik özellikle türkiye gibi ülkelere - yani az gelişmiş veya gelişmekte olan ya da gelişmekten vazgeçmiş ülkelere - ilaç gibi gelecek .
bu meslekte uzmanlaşmış en önemli ülkelerin başında gelen abd ve ingiltere , uzun zamandır yaptıkları bu işten dünyanın parasını kazandılar . yaptıkları çok basitti . kendi ülkelerinde ''bolca'' bulunan barış ve demokrasi gibi araçların fazlasını başka ülkelere taşıyorlar . bu taşıma ücretlerini ulaştırdıkları yerlerden tahsil ediyorlar . demokrasi demokrasi ve barış yoksunu olanlar , bu ''kur - ye'' işinin karşılığı olarak yüzbinlerce ölünün yanında , doğalgaz , petrol , haşhaş ve askeri üs gibi eşantiyonlar veriyorlar .
ortadoğu , kafkasya , uzak asya , latin amerika - sırada pakistan var -halâ abd ve ingiltere gibi büyük ülkelerden aldıkları demokrasi ve barış zenginliğinin karşılığını ödemeye devam ediyorlar .
işsizlere duyrulur ...
ha gayret türki - ye ,
sadece kurması kaldı .


''şişedeki balıklar''

Hiç yorum yok:

birleşin...

çıktı bir gün bir aydın sakalları arasında saklanmış ağzıyla konuştu işçilerle anlattı gerçeği dedi ben memnunum hâlimden ama üzüyor beni s...